Maksuerät ja takuu

[sixcol_one] [/sixcol_one] [sixcol_four]

Maksuerät

Urakan maksaminen kannattaa jakaa ns maksuposteihin eli maksaa vähitellen urakan edetessä. Aina ennen maksamista työvaihe tarkastetaan ja maksu suoritetaan työvaiheen vastaanottamisen eli hyväksymisen jälkeen.

1. erä: ennen urakan aloittamista yleensä 10 % urakkasummasta
2. erä: laatoitukset
3. erä: vesijohdot
4. erä: kalusteasennukset
5. erä: hyväksytyn vastaanoton ja käyttöopastuksen jälkeen
6. erä: hyväksytyn takuutarkastuksen jälkeen (takuuajan jälkeen, kun takuukorjaukset suoritettu) yleensä 10% urakkasummasta

Muut erät urakoitsijan kustannusten suhteessa.

Takuut

Jotta voisit varmistua siitä, että kalusteet, tarvikkeet ja ennen kaikkea työ ovat ensiluokkaisia, vaadi niiltä takuut. Jotta voisit varmistua siitä, että kalusteet, tarvikkeet ja ennen kaikkea työ ovat ensiluokkaisia, vaadi niiltä takuut.

Tuotteiden takuu on yleensä 12 kk hattaen valmistusvirheet ja materiaalien heikkoudesta johtuvat rikkoutumiset. Huomautukset toimitussisällöstä on tehtävä jo 8 päivän sisällä toimituksesta. Kalusteiden ja tarvikkeiden trakuusta vastaavat asianomaiset valmistajat ja maahantuojat.

Työlle annetaan – ainakin pyydettäessä – yleensä 6 – 12 kk:n takuu. Takuu koskee kaikkea tehtyä työtä. Asentaja on velvollinen korjaamaan huonon tai virheellisen työn omalla kustannuksellaan sisältäen aineet ja tarvikkeet. Tämä on kuitenkin mainittava urakkasopimuksessa. Takuun varmistamiseksi pidätetään yleensä – isommat urakat – osa urakkasummasta takuuajaksi, jotta asentajan ”kiinnostus” korjaamiseen ajoissa säilyisi. Korjaaminen on toki velvollisuus, mikäli urakka on asianmukainen (ei p

[/sixcol_four] [sixcol_one_last] [/sixcol_one_last]